Субота, 20 Квітня, 2024
ГоловнаЗдоров'яМедик перелічив препарати, які не допомагають при COVID-19

Медик перелічив препарати, які не допомагають при COVID-19

Этот материал также доступен на русском языке
Медики постійно застерігають пацієнтів, які заразилися коронавірусом, від самолікування та вживання ліків без призначення лікаря.

Лікар-терапевт Олександр Мельников назвав препарати, які не будуть ефективними при зараженні COVID-19.

Щодо антибіотиків, то, за словами медика, на коронавірус вони не діють і жодної користі не дадуть, хіба тільки шкоду.

Крім того, при лікуванні коронавірусу вдома краще утриматися від вживання антикоагулянтів, антиагрегантів та противірусних препаратів, зазначив Олександр Мельников. В останній групі поки що немає ліків, які допоможуть вилікуватися від COVID-19 на амбулаторному етапі.

За словами лікаря, деякі препарати, наприклад, ремдесивір, доступні лише у стаціонарах. Кортикостероїди допомагають при COVID-19, але при цьому мають велику кількість небезпечних побічних ефектів. Збитки від них можуть переважити користь. Такі препарати призначаються в тому разі, коли у хворого значна дихальна недостатність та транспортування до лікарні може виявитися небезпечним. Тоді призначення кортикостероїдів може врятувати хворого.

Також Олександр Мельников додав, що поки що немає жодних підтверджених даних про лікувальний ефект вітамінів С, D, B, К, E, цинку та інших мінеральних і натуральних речовин. На думку медика, все, що можна зробити на амбулаторному етапі, – це усунення симптомів. Призначити ліки може лише лікар.

Джерело: newsyou.info

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні