П’ятниця, 26 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниЯкою погодою нас потішить листопад?

Якою погодою нас потішить листопад?

Этот материал также доступен на русском языке
Листопад 2021 року обіцяє бути досить холодним. За словами кліматолога, завідувачки відділу кліматичних досліджень та довгострокових прогнозів погоди Українського гідрометеорологічного інституту Вазіри Мартазинової, холоди в Україну прийдуть із Сибіру.

– Якщо влітку всі похолодання йшли з північного заходу, то зараз усі майбутні похолодання будуть іти з Сибіру. У стратосфері утворився циркумполярний вихор. Загалом такі вихори утворюються над південною півкулею, але зараз він утворився над північною півкулею, що є рідкістю. Цей вихор дає холод у Сибіру і вже зараз там набираються холодні процеси, які накопичуватимуться, затримуватимуться горами Тянь-Шань, і холодне повітря даватиме відроги і на нашу територію, – зазначає Мартазинова.

Початок останнього місяця осені буде досить прохолодним. Втім, не обійдеться і без сюрпризів із позначкою “плюс“.

– На початку листопада ми очікуємо на температуру повітря близько нуля градусів, а вночі близько 5 градусів морозу. Проте це будуть іще не зимові процеси. І знову листопад демонструватиме нам таку ж температурну нестійкість: температури в середині листопада сягатимуть 14-15 градусів тепла, – зазначила кліматолог.

А до кінця місяця прийде зимове похолодання.

Читайте також:

Джерело: Аpostrophe.ua

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні