Вівторок, 23 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниСиноптики зробили прогноз погоди на осінь

Синоптики зробили прогноз погоди на осінь

Этот материал также доступен на русском языке
Сьогодні перший день осені, але як би ми не лаяли спеку, розлучатися з теплими днями не хочеться. Та й прогноз синоптиків «Укргідрометцентру» досить оптимістичний: на нас чекає ще принаймні місяць тепла.

Однак дощі й холоди рано чи пізно прийдуть в Україну. Коли ж це станеться і яку погоду принесе нам осінь?

Перехід від літа до осені відбуватиметься на території країни неоднаково. Жителі західних і північних областей відчують похолодання на самому початку вересня – ще до 10-го числа. А на решті території України тепло буде до кінця місяця. Опадів на більшій частині країни очікується небагато, тільки в горах дощі йтимуть частіше. На початку третьої декади нас порадує коротке «бабине літо».

Що стосується прогнозів народних синоптиків, то Леонід Горбань назвав останніми літніми днями 13-14 вересня, коли температура підніметься до 26 градусів. Дощі можуть пройти 5, 7, 11, 18 і 21 вересня, а 22 вересня в центральній частині країни не виключена сильна злива.

Жовтень порадує нас сонячною, сухою, але прохолодною погодою. В середині місяця – з 8-го по 13 жовтня – на нас чекає тиждень «бабиного літа». Потім на кілька днів похолодає, а з 19 жовтня знову потеплішає. До кінця жовтня можливими є сильні дощі й навіть нічні заморозки.

Леонід Горбань вважає, що у жовтні на нас чекають «температурні гойдалки» з різким потеплінням і похолоданням. В окремі дні стовпчик термометра може підніматися до 20 градусів тепла, а вже через кілька днів падати до заморозків. З 25-го по 28 жовтня температура досягне мінімальної позначки: вдень – два градуси морозу, вночі – від трьох до п’яти. Зате дощів у жовтні буде небагато – 5, 6, 10, 20 і 23-го числа, а 26 жовтня можливим є сніг з дощем.

За прогнозом гідрометцентру, до кінця листопада нас може «порадувати» перший сніг. Температура триматиметься близько нуля: вдень – в межах трьох-п’яти градусів тепла, а вночі стовпчик термометра опуститься до невеликих негативних значень. Сонячних днів буде мало, а небо більшу частину місяця буде похмурим.

Леонід Горбань згоден з думкою синоптиків: листопад буде холодним, з дощами, раннім снігом і морозами, які можуть початися вже з 17 листопада. В середині місяця можливим є коротке потепління. 

Нагадаємо, раніше ми розповідали, якою буде погода у вересні.

 

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні