Субота, 20 Квітня, 2024
ГоловнаКомуналкаЗамість 16,56 – 7,96 гривні: удвічі знижено тариф для українців без постачальника...

Замість 16,56 – 7,96 гривні: удвічі знижено тариф для українців без постачальника газу

Этот материал также доступен на русском языке
Жителі України, які залишилися без постачальника газу і перейшли до постачальника останньої надії (ПОН), платитимуть 7,96 гривні за кубометр замість 16,56 у жовтні.

Про це стало відомо з ухвали уряду.

Так, з 1 жовтня по 30 листопада 2021 року побутові споживачі, які користуються послугами постачальника останньої надії, платитимуть йому 7,96 гривні за кубометр із ПДВ. З початком опалювального сезону 600 тисяч домогосподарств у жовтні мали платити за газ 16,5 гривні за кубометр.

Постачальник газу останньої надії надає послуги населенню, якщо вони залишилися без газопостачальника. Наприклад, внаслідок банкрутства, закінчення або анулювання ліцензії, необрання постачальника споживачем після розірвання контракту з іншою установою.

У 2015 році ПОН було обрано НАК “Нафтогаз України”. Таким чином, до нього автоматично переходять усі споживачі збанкрутілих газопостачальників. Цього року без постачальників опинилися близько 600 тисяч споживачів.

Бюджетні установи, заклади охорони здоров’я державної та комунальної власності платитимуть постачальнику газу останньої надії 16,8 гривні за кубометр із ПДВ.

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні