П’ятниця, 29 Березня, 2024
ГоловнаНовиниОдеса: стане менше поліклінік

Одеса: стане менше поліклінік

Этот материал также доступен на русском языке
Подейкують, що в Одесі в межах медичної реформи скоротять кількість поліклінік.

Центри первинної медично-санітарної допомоги

Замість 12 медустанов первинної ланки у місті з’явиться шість великих центрів первинної медично-санітарної допомоги (ЦПМСД). Так влада хоче заощадити міський бюджет.

На сьогодні в кожному районі міста є кілька поліклінік: по чотири у Суворовському та Приморському районах, по дві у Київському та Малиновському. При цих медичних закладах функціонують 62 міські амбулаторії, в яких працюють 378 сімейних лікарів.

У міськраді пропонують об’єднати поліклініки та зробити з них шість центрів первинної медично-санітарної допомоги (ЦПМСД). При цьому кількість амбулаторій та сімейних лікарів не зміниться. Також обіцяють, що і на обслуговування пацієнтів це ніяк не вплине. Скоротять лише кількість головлікарів, бухгалтерів та адміністративний штат.

Що зміниться?

Провести реорганізацію заплановано до початку 2022 року. У дитячих поліклініках все залишиться по-старому. Отже, що зміниться?

  • У Київському районі залишаться два центри, які обслуговують Таїрове та район Великого Фонтану: ЦПМСД №4 (вулиця Левітана, 62) та ЦПМСД №3 (Фонтанська дорога, 30/32).
  • У Малиновському районі пропонують приєднати ЦПМСД №16 (вулиця Івана та Юрія Лип, 1) до ЦПМСД №10 (вулиця Академіка Гаркавого, 2).
  • У Приморському районі планують укрупнити ЦПМСД №2 (Обсерваторний провулок, 8) шляхом злиття його із ЦПМСД №12 (вулиця Пастера, 56) та студентською поліклінікою (вулиця Семінарська, 7).
  • У Суворовському районі ЦПМСД №14 (в районі Нового ринку, вулиця Торгова, 29) приєднають до ЦПМСД № 7 (вулиця Отамана Чепіги, 54-а) та ЦПМСД № 18 (вулиця Героїв оборони Одеси, 52).
  • У селищі Котовського до ЦПМСД №5 (вулиця Академіка Заболотного, 32-а) приєднають ЦПМСД №28 (проспект Добровольського, 159).

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні