Щодо імпорту, то за підсумками січня-вересня 2021 року він збільшився на 35% порівняно з аналогічним періодом 2020 року.
Експорт становив лише 3,2 тис. тонн, але він зріс до 56% за рік. Про це повідомляє Український клуб аграрного бізнесу.
Варто відзначити, що 99% м’яса реалізовувалося замороженим.
Основними країнами – покупцями української свинини стали:
ОАЕ – 1391 т,
Гонконг – 719,6 т,
Грузія – 198 т,
Ліберія – 165, 8 т.
Крім того, загальне виробництво свинини у господарствах усіх категорій зросло на 4,4% та становить 540 тис. тонн.
Найбільша чисельність тварин спостерігається у таких областях:
Київська – 629,2 тис. голів,
Львівська – 497 тис. голів;
Донецька – 431,6 тис. голів.
Водночас м’ясо в Україну завозять з таких країн, як Данія (13,77 тис. т), Польща (5,25 тис. т), Нідерланди (3,36 тис. т) та Іспанія (1,5 тис. т).
Читайте також:
Стартувала реєстрація на отримання нових виплат для українців.
Кожна домашня рослина не лише прикрашає інтер'єр, але й приносить радість своєму господареві.
Котлети — це класична страва, яка є важливою частиною української кухні. Це ситна, смачна та…
Щоб вибрати ідеальний диван, важливо враховувати безліч факторів – від розмірів та форми до матеріалів…
Українців можуть позбавити небажаних дзвінків. Новий законопроєкт передбачає можливість ідентифікації абонентів, які порушують ваш спокій.…
Вже з 1 грудня 2024 року клієнтів "Ощадбанку" очікують суттєві нововведення. Чи стануть послуги банку…