Неділя, 5 Грудня, 2021
ГоловнаНовиниНазвано марки найсмачнішого українського вершкового масла

Названо марки найсмачнішого українського вершкового масла

Этот материал также доступен на русском языке
Найчастіше в Україні підробляють вершкове масло. Цей продукт дуже популярний, а попит завжди породжує пропозицію. Але є і сумлінні виробники, які виготовляють не тільки натуральне, але і смачне масло.

Експерти провели дегустацію вершкового масла під назвою “Селянське” від семи різних українських виробників. Продукт оцінювали за критеріями смаку, консистенції і запаху.

Чи впливає жирність на якість вершкового масла?

Згідно ДСТУ, залежно від масової частки жиру вершкове масло може бути “Екстра” (від 80% до 85% жиру); “Селянське” (від 72,5% до 79,9%); “Бутербродне” (від 61,5% до 72,4%). Багато хто вважає, що чим менша жирність масла, тим воно гірше. Технологи запевняють, що це не так.

У вершкового масла смак має бути чистим, добре вираженим вершковим, з присмаком пастеризації.

Участь у дегустації взяли такі марки вершкового масла:

  1. “Селянське”, ТОВ “Люстдорф”, 72,5% – 54 грн;
  2. “Молоко”, ПрАТ “Тернопільський молокозавод”, 72,5% – 43 грн;
  3. “Ферма”, ТОВ “Террафуд”, 73% – 57 грн;
  4. “Канів 1971”, ТОВ “Клуб сиру”, 73% – 48 грн;
  5. Roshen, Вінницький молочний завод “Рошен”, 72,6% – 52,4 грн;
  6. “Білоцерківське”, ПП “Білоцерківська агропромислова група”, 72,6% – 48,2 грн;
  7. “Яготинське”, група компаній “Молочний альянс”, 73% – 55,5 грн.

Згідно з результатами, перше місце посіло масло з Канева – 4,28 бала, друге місце – “Молоко” (4,10 бала), третє – Roshen (3,58), четверте місце — “Яготинське”. Найменша кількість балів у масел “Селянське” і “Ферма”.

Канівський маслосирзавод належить компанії “Клуб сиру”, і на його потужностях виробляється продукція для однойменної торгової марки. Вершкове масло Канівського маслосирзаводу єдине з відібраних зразків містить у складі підсирні вершки, збивані з молочної сироватки, яка залишається від виробництва сиру.

Читайте також:

Джерело: vesti.ua

Нове на сайті