П’ятниця, 29 Березня, 2024
ГоловнаНовиниПоліція: 800 справ за підробку сертифікатів. Що загрожує шахраям?

Поліція: 800 справ за підробку сертифікатів. Що загрожує шахраям?

Этот материал также доступен на русском языке
У Міністерстві внутрішніх справ підрахували кількість відкритих кримінальних справ за фактом підробки Сovid-сертифікатів. Таких в Україні вже майже 800.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ Денис Монастирський.

Виявлено лікарів, які торгують підробками

На тлі масових підробок сертифікатів про вакцинацію в Україні фіксується найбільша смертність в Європі від Covid-19. Нацполіція виявляє лікарів, які продавали підроблені сертифікати.

«Майже 800. Саме стільки кримінальних проваджень розпочато за фактом підробки сертифікатів вакцинації. Тим часом в Україні фіксується найбільша смертність від Covid-19. Тому звертаюся до всіх! Повідомляйте про факти підробки сертифікатів на гарячу лінію кіберполіції», – звернувся до громадян міністр.

Як покарають фальсифікаторів

Відзначимо, що за виготовлення та збут підробленої документації правопорушникам може загрожувати покарання – від штрафу 17 тисяч гривень до 5 років позбавлення волі.

Водночас за використання підроблених довідок або сертифікатів передбачено покарання – від штрафу на суму до 850 гривень до обмеження волі на строк до 2-х років.

Кількість хворих на коронавірус в Україні в останній тиждень стрімко зростає. Лікарні не встигають відкривати нові ліжкомісця для хворих. Кілька днів поспіль в Україні фіксуються також нові антирекорди: тільки за 21 жовтня – 23 тисячі нових хворих і понад 600 смертей.

Раніше опубліковано: Підроблені ковід-сертифікати: в чому небезпека і як їх розпізнають

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні