Нам будуть потрібні:
500 г яловичини, 500 г слив, цибулина, 100 мл сметани, 20 г вершкового масла, 2 столові ложки соняшникової олії, столова ложка меду, 150 мл червоного сухого вина, 2 горошини запашного перцю, столова ложка крохмалю, чорний мелений перець і сіль – за смаком.
Яловичину нарізати невеликими шматочками. Цибулю нарізати півкільцями. Сливи очистити від кісточок, помістити в сотейник, залити вином і медом і тушкувати до м’якого стану приблизно 5 хвилин. Сливи викласти в окремий посуд, а рідину залишити.
Обсмажити яловичину в розігрітій сковороді на суміші соняшникової олії та вершкового масла і перекласти м’ясо в сотейник. У сковороду додати масло, обсмажити цибулю до м’якості і також відправити в сотейник до м’яса. Додати спеції, перемішати і накрити кришкою. Готувати печеню в духовці при температурі 180 градусів приблизно 1,5 години, аж поки м’ясо стане м’яке. З’єднати крохмаль зі сметаною і водою, посолити і перемішати. Додати в печеню сметану і викласти зверху сливи. Накрити печеню кришкою і тушкувати ще 15 хвилин. Подавати як самостійну страву.
Читайте також:
Кожна господиня має свій рецепт приготування біляшів. Але сьогодні ми пропонуємо вам приготувати неймовірно смачні,…
Кожна господиня хоч раз, але думала, як часто потрібно міняти постільну білизну. Хтось робить це…
Погода в неділю, 5 травня, у деяких регіонах уже не буде такою безхмарною. Синоптики очікують…
У травні 2024 року потужні магнітні бурі припадуть на початок місяця. Чи варто очікувати небезпеки…
За всієї популярності посуду з тефлоновим покриттям, чавунні пательні все ще популярні на наших кухнях.…
У світі кулінарії інструменти відіграють ключову роль у досягненні ідеальних результатів. Серед них міксери займають…