Четвер, 25 Квітня, 2024
ГоловнаНовини«Укрзалізниця» назвала тих, кому COVID-сертифікати для поїздок не потрібні

«Укрзалізниця» назвала тих, кому COVID-сертифікати для поїздок не потрібні

Этот материал также доступен на русском языке
«Укрзалізниця» розповіла про нові правила для пасажирів, за якими будуть пускати у поїзди. А ще названо категорії громадян, які зможуть подорожувати без COVID-сертифікатів.

Починаючи з 21 жовтня 2021 року «Укрзалізниця» вводить нові обмеження для пасажирів. Так, українці зможуть скористатися послугами перевізника лише в тому разі, якщо пред’являть COVID-сертифікат про повний курс вакцинації від коронавірусу або нададуть негативний ПЛР-тест, зроблений безпосередньо перед поїздкою.

Нові правила пасажирських перевезень не торкнуться громадян, які не досягли 18-річного віку. Особам цієї категорії населення не потрібно надавати COVID-сертифікат і результати ПЛР-тестів.

– Для них не планується жодних обмежень. Вакцинація цієї категорії ще не проводилася, а також не потрібні тести. Тому діти і студенти до 18 років зможуть вільно подорожувати без будь-яких обмежень, – повідомив на брифінгу голова пасажирського напряму «Укрзалізниці» Олександр Перцовський.

Нагадаємо, що всі інші громадяни України з 21 жовтня в регіонах, які віднесені до «жовтої», «помаранчеврї» або «червоної» карантинної зони, зможуть вирушити в поїздку на залізничному транспорті лише за умови проходження повного курсу вакцинації. Крім відповідного сертифікату, можна пред’явити негативний результат ПЛР-тесту, який був зроблений не пізніше ніж за 72 години до відправлення поїзда.

Нагадаємо, раніше ми писали, що на вокзалах відкриють лабораторії для експрес-тестів на коронавірус.

Читайте також:

Якими є правила міжобласних перевезень під час карантину?

Джерело: ukraine.today.ua

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні