Для основи (тіста): 250 г пшеничного борошна, 120 г вершкового масла охолодженого, одне яйце, столова ложка води, щіпка солі.
Для начинки: 0,5 кг очищеного гарбуза, 2 яйця, сік і цедра половинки лимона, 100 г меду, 150 г волоських горіхів, 0,5 чайної ложки меленої кориці.
Очищений гарбуз запекти при температурі 180 градусів, мінімум 30-40 хвилин. Замісити тісто. Борошно посолити і посікти ножем з вершковим маслом до стану крихти (можна просто перетерти руками). Вбити яйце, влити воду і ретельно змішати. Взяти форму для випікання пирога, сформувати тісто під цей посуд, викласти на дно і зробити високі бортики. Перед випіканням тісто у формі відправити в холодильник на 15 хвилин, а потім у піч, теж на 15 хвилин при температурі 180 градусів.
Поки тісто в духовці, потрібно приготувати начинку. Горіхи підсушити на сковороді, порубати їх на шматочки. Міксером збити гарбуз до стану пюре. Додати в нього лимонний сік і цедру, мед, горіхи, корицю, збиті яйця. Начинку розподілити на запечене тісто і випікати пиріг іще 30 хвилин при тій же температурі.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати курячий рулет з грибами і сиром.
Читайте також:
Багато представників бізнесу допомагають українцям, які опинилися в скрутному становищі через війну. Допомога надається у…
Триває підтримка українців у важкий воєнний час. Допомога надається у формі грошових виплат. Розповідаємо в…
Несподівана історія – Пенсійний фонд визнав свою помилку і почав повертати гроші пенсіонерам і робити…
18 травня в Україні відзначають День науки. Православні вшановують пам'ять мученика Феодота Анкірського і семи…
Оладки - це улюблена страва для сніданку, але не у всіх господинь виходить приготувати пишні…
Багато господинь віддають перевагу при пранні у пральній машині порошкам. Але саме порошок може спричинити…