Середа, 8 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяПиріг з гарбузом і горіхами

Пиріг з гарбузом і горіхами

Этот материал также доступен на русском языке
З гарбуза можна приготувати не лише кашу, а й велику кількість вітамінних страв, які потішать вас і вашу родину. Сьогодні ділимося рецептом незвичайного пирога.

Для основи (тіста): 250 г пшеничного борошна, 120 г вершкового масла охолодженого, одне яйце, столова ложка води, щіпка солі.

Для начинки: 0,5 кг очищеного гарбуза, 2 яйця, сік і цедра половинки лимона, 100 г меду, 150 г волоських горіхів, 0,5 чайної ложки меленої кориці.

Очищений гарбуз запекти при температурі 180 градусів, мінімум 30-40 хвилин. Замісити тісто. Борошно посолити і посікти ножем з вершковим маслом до стану крихти (можна просто перетерти руками). Вбити яйце, влити воду і ретельно змішати. Взяти форму для випікання пирога, сформувати тісто під цей посуд, викласти на дно і зробити високі бортики. Перед випіканням тісто у формі відправити в холодильник на 15 хвилин, а потім у піч, теж на 15 хвилин при температурі 180 градусів.

Поки тісто в духовці, потрібно приготувати начинку. Горіхи підсушити на сковороді, порубати їх на шматочки. Міксером збити гарбуз до стану пюре. Додати в нього лимонний сік і цедру, мед, горіхи, корицю, збиті яйця. Начинку розподілити на запечене тісто і випікати пиріг іще 30 хвилин при тій же температурі.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати курячий рулет з грибами і сиром.

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні