Субота, 20 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниУ МОЗ повідомили, що з 1 листопада невакцинованих вчителів відсторонять від роботи

У МОЗ повідомили, що з 1 листопада невакцинованих вчителів відсторонять від роботи

Этот материал также доступен на русском языке
Міністерство охорони здоров'я попередило, що педагогів, які не зроблять щеплення від COVID-19, на початку листопада відсторонять від роботи без збереження зарплати.

Педагоги включені до переліку професій, представники яких повинні бути обов’язково вакциновані для роботи під час карантину.

Наказ №2153 Міністерства охорони здоров’я про обов’язкову вакцинацію проти COVID-19 для окремих професій був зареєстрований в Мін’юсті 7 жовтня. Він набере чинності через місяць з дня його опублікування.

Згідно з наказом, на період дії карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України, з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби, обов’язковій вакцинації проти COVID-19 підлягають працівники:

центральних органів виконавчої влади та їх територіальних органів;

місцевих державних адміністрацій та їх структурних підрозділів;

установ вищої, післядипломної, професійно-технічної, загальної середньої, в тому числі спеціальних, дошкільної, позашкільної освіти, установ спеціалізованої освіти і наукових установ незалежно від типу і форми власності.

За даними Міністерства освіти і науки, хоча б одну дозу вакцини від COVID-19 отримали вже 83,8% педагогів. Динаміка вакцинації позитивна, і тільки шість областей поки що не досягли позначки 80%. Це Херсонська, Рівненська, Волинська, Івано-Франківська, Одеська та Львівська області.

Читайте також:

Джерело: lb.ua

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні