П’ятниця, 26 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниСтрайк залізничників зупинить рух поїздів

Страйк залізничників зупинить рух поїздів

Этот материал также доступен на русском языке
12 жовтня в ряді депо Укрзалізниці (УЗ) почався «італійський страйк». Працюють строго «за інструкцією» і виконують тільки ті дії, які їй не суперечать.

Через страйк працівників «Укрзалізниці» на маршрути може не вийти рухомий склад, який не відповідає всім вимогам безпеки. А це 80% всіх пасажирських вагонів в Україні і 70% локомотивів.

«Італійський страйк»

За словами голови Незалежної профспілки залізничників Володимира Козельського, працівники компанії страйкують проти поганих умов праці та низьких зарплат, бо уряд не реагує на їхні прохання.

11 серпня залізничники зверталися до прем’єр-міністра України з вимогою вийти на зв’язок і обговорити ситуацію в «Укрзалізниці».

Прем’єр проігнорував. Водночас у компанії з урядом була домовленість про підвищення зарплат на 25%, але за 2 роки оклади працівників зросли тільки на 10%.

В рамках страйку весь персонал почне працювати строго «за інструкцією» і буде виконувати тільки ті дії, які їй не суперечать.

В реальності такий підхід може паралізувати роботу «Укрзалізниці», адже виводити транспорт з простроченим ремонтом інструкцією забороняється.

За словами колишнього начальника Південно-Західної залізниці Олексія Кривопішина, в «Укрзалізниці» значна кількість рухомого складу з вичерпаним ремонтом: 70% локомотивів, 80% пасажирських вагонів.

Джерело: urm.media

Раніше опубліковано: «Укрзалізниця» виводить з експлуатації всі старі вагони

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні