Субота, 20 Квітня, 2024
ГоловнаНовини"Укрзалізниця" виводить з експлуатації всі старі вагони

“Укрзалізниця” виводить з експлуатації всі старі вагони

Этот материал также доступен на русском языке
Український перевізник "Укрзалізниця" має намір повністю оновити пасажирські поїзди.

Голова філії “Пасажирська компанія” УЗ Олександр Перцовський розповів, що протягом найближчих п’яти років Укрзалізниця виведе з експлуатації всі старі радянські вагони, виготовлені понад 28 років тому.

“Зараз у нас у парку 2400 пасажирських вагонів і 1500, старших за цей граничний термін (28 років. – Прим.ред.)”, – уточнив Перцовський.

Частину старої техніки і вагонів планують замінити абсолютно новими, для цього УЗ закупить до 1000 нових сучасних вагонів. Іншу застарілу техніку компанія має намір відправити на капітальний ремонт. Реставрацію “Укрзалізниця” буде здійснювати своїми силами.

У поточному році УЗ вже закупила 100 нових вагонів, які мають надійти в експлуатацію 2022 року.

“Ми розраховуємо, що аналогічну кількість нових вагонів буде законтрактовано і 2022 року. Їх поставка очікується в другій половині 2022 року, частково в 2023 році. Таким чином, ми продовжимо, як мінімум, утримувати парк у поточних його обсягах робочого складу”, – зазначив директор “Пасажирської компанії” УЗ.

Крім того, буде відремонтовано рухомий склад приміського сполучення. Йдеться про старі електрички, які відправлять на реставрацію та оновлення рухомого складу.

Джерело: Today

Раніше опубліковано: «Укрзалізниця»: поїзди до моря

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні