Середа, 20 Жовтня, 2021
ГоловнаДачаУ Київській області виготовлятимуть вино з лохини

У Київській області виготовлятимуть вино з лохини

Этот материал также доступен на русском языке
Уже цього року в Україні буде виготовлено першу партію сухого ігристого вина з органічної лохини.

Ідея створити крафтовий напій з’явилася завдяки співпраці виробничого кооперативу «Ягідки» (ТМ BigBlue), який вирощує лохину в Київській області, і виробника сидру під торговою маркою BerryLand.

– Лохинове ігристе має міцність 7 градусів. Це не настоянка, а справжнє сухе вино – зовсім інший рівень продукту, – зазначає директор СВК «Ягідки» Олег Науменко.

Цього року виробництво напою буде лімітованим – планується випустити лише 200 пляшок ігристого. У наступному ж році почнеться виробництво голубічние вина в промислових масштабах.

Більшу частину органічної лохини з господарства продають на українському ринку. Також експортують ягоду до Узбекистану. Стратегічна мета підприємства – продавати свою продукцію в Китаї.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що потрібно для високих врожаїв лохини

Джерело: www.seeds.org.ua

Нове на сайті