Вівторок, 16 Квітня, 2024
ГоловнаГрошіУ Соцстраху попередили, за скільки днів оплатять електронний лікарняний

У Соцстраху попередили, за скільки днів оплатять електронний лікарняний

Этот материал также доступен на русском языке
Електронні лікарняні листи, на які в Україні перейшли з 1 жовтня, стають підставою для призначення виплат тільки через сім днів після їх закриття.

Такі пояснення дав Фонд соціального страхування.

Цей час потрібен для того, щоб перевірити правильність медичного висновку, на підставі якого формується електронний лікарняний і в якому можуть бути помилки, технічні неточності й недостовірна інформація.

Так, при внесенні змін до електронного лікарняного листа створюється окремий коректний медичний висновок, а електронний лікарняний, який сформувався в разі помилкового висновку, змінить статус на «помилково сформований».

Наприклад, електронний лікарняний, створений 1 жовтня терміном на 10 днів, має дату закриття 10 жовтня 2021 року і вважатиметься виданим (стане готовим до виплат) по 18 жовтня 2021.

– Зверніть увагу, що в особистих кабінетах на веб-порталі Пенсійного фонду електронний лікарняний лист може мати статус «готовий до оплати» наступного дня з дати закриття, але брати його в роботу і починати процедуру призначення матеріального забезпечення слід лише на восьмий день, – пояснила начальниця відділу матеріального забезпечення виконавчої дирекції фонду Ганна Харченко.

Читайте також:

З 1 квітня в Україні видаватимуть електронний лікарняний лист

Джерело: money.fakty.ua

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні