Субота, 20 Квітня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедія22 вересня: свята і прикмети

22 вересня: свята і прикмети

Этот материал также доступен на русском языке
У цей день православна церква згадує батьків Діви Марії - святих Йоакима і Анну.

Як прямих предків Ісуса Христа, їх звуть «Богоотці». Анна походила з родини священика (рід Аарона), а Йоаким – з роду Давидова.

Подружня пара була бездітною. Щодня вони молилися про дарування їм потомства. В один із днів Йоаким прийшов до храму принести жертву Богу, але отримав відмову первосвященика, який обґрунтував її відсутністю дітей у пари (в ті часи в Ізраїлі це вважалося покаранням і нещастям). Уболіваючи через свою бездітність, Йоаким вирушив у пустелю, щоб віддатися благанням про народження дитини, і провівши 40 днів у молитвах і скорботі. Йому явився ангел, який повідав про скоре народження дочки.

Наказавши йому повернутися до Єрусалиму, ангел також повідомив, що його потомство буде присвячене Богу і стане відомим цілому світу. Цей же ангел явився і Анні, сказавши їй, що її молитву почуто і що незабаром вона зачне дитину, народиться дочка, якій слід дати ім’я Марія. Через 9 місяців народилася дівчинка, яку пізніше віддали до храму в Єрусалимі для богослужіння.

Прикмети

На Якима та Анну немає особливих прикмет, але є повір’я, згідно з яким вважається, що якщо бездітна жінка в цей день стане молитися Богоотцям про дитину, то її благання будуть почуті.

Нагадаємо, раніше опубліковано: Різдво Пресвятої Богородиці

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні