Четвер, 25 Квітня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяПиріг з грибами та сиром

Пиріг з грибами та сиром

Этот материал также доступен на русском языке
Кіш (страва французької кухні) - святковий відкритий або закритий пиріг з тонкого тіста і великої кількості начинки, яка може бути різною (гриби, сир, шинка, маслини, овочі, шпинат і зелень).

ІНГРЕДІЄНТИ

Тісто: борошно – 200 г, вершкове масло – 200 г, вода – 2-3 столові ложки, сіль за смаком.

Начинка: печериці – 450 г, цибуля – 3 шт., яйця – 2 шт., сметана – 300 г, сир твердий – 250 г, зелень та спеції за смаком.

ЯК ГОТУВАТИ?

Охолоджене масло тремо на тертці (можна взяти маргарин і навіть жир без шкварок), додаємо борошно та сіль, перетираємо до крихти, додаємо крижану воду і замішуємо тісто (швидко). Загортаємо в харчову плівку і ставимо в холодильник на 30 хвилин.

Готуємо начинку. Гриби нарізаємо соломкою, цибулю – кубиками. Тушкуємо на маслі, додаємо сіль та перець. Твердий сир натираємо на середній тертці або беремо бринзу і ріжемо кубиками. Заливка – сметану змішуємо з яйцями, спеціями і рубаною зеленню. Форму застилаємо пергаментом. Викладаємо частину тіста, формуємо ботики. Зверху начинка (гриби з цибулею і кубиками сир), виливаємо заливку. Зверху кладемо іншу частину тіста, яку заздалегідь розкотили. Випікаємо при температурі 180 градусів протягом 50 хвилин. Виймаємо з духовки, охолоджуємо 20 хвилин. Нарізаємо, подаємо.

Пиріг святковий і простий. Можна не ділити тісто, тоді пиріг буде відкритий. Можна з тіста зробити «ґрати» (формуємо джгутики і кладемо паралельно, а потім перпендикулярно). Начинку можна готувати ту, яку любите. Пиріг смачний і дуже гарний у розрізі.

Нагадаємо, раніше ми розповідали про друге життя чайних пакетиків.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні