Четвер, 25 Квітня, 2024
ГоловнаДачаНазвано регіон, де цибуля буде в дефіциті

Названо регіон, де цибуля буде в дефіциті

Этот материал также доступен на русском языке
У Вінницькій області підбивають підсумки врожаю овочів «борщового набору». Як зазначають місцеві фермери, в цьому сезоні хороший урожай дала картопля. Але через дощову погоду зовсім погано вродила цибуля. Властиво, ціни на неї будуть високі.

Зовсім залишилися незмінними ціни на буряк, вони будуть триматися на рівні 2020 року. Про це розповів фермер з багаторічним стажем і експерт в економічних питаннях Вадим Кричковський.

– Цього року урожай у Вінницькій області непоганий. Порівняно з минулим роком, за деякими позиціями і на 30% вищий. Ближче до осені ціна на картоплю дещо зросла. Порівнянні з літом. Якщо рахувати за оптовими розцінками (всі наступні розцінки декларуються за оптовими цінами, – примітка автора), ціна буде в межах п’яти гривень за кілограм. Морква – 5-6 гривень. А от ціни на буряк не підвищаться. Які були в 2020-му – до чотирьох гривень, такі й залишаться, – зазначив експерт.

За його словами, що зросте в ціні – то це цибуля.

– Через часті дощі багато цибулі просто згнило на полях. Аналогічна ситуація і в південних областях. Тому в осінній період кілограм, за оптовими цінами, будуть віддавати по 6-7 гривень. А вже взимку ціна вдвічі підстрибне, – прогнозує фермер.

Джерело: Аgronews.ua

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні