Четвер, 25 Квітня, 2024
ГоловнаДачаФермери розповіли, якими будуть ціни на цибулю

Фермери розповіли, якими будуть ціни на цибулю

Этот материал также доступен на русском языке
Через велику кількість опадів на початку вегетації і високі температури у липні-серпні навіть перевірені засоби захисту не змогли утримати перо цибулі в хорошому стані.

Фермери в соцмережах активно обговорюють нинішній неврожай цибулі та ймовірне зростання ціни на середні та пізні сорти в перспективі кількох тижнів.

Нинішній сезон для вирощування цибулі видався досить складним, особливо для фермерів південних областей України, де зосереджені найбільші обсяги культури. Через перепади погоди на цибулі прогресує масовий розвиток цілого ряду хвороб: стемфіліуму, пероноспорозу, альтернаріозу, а також бактеріозів.

Деякі учасники ринку озвучують дані, що в Дніпропетровській області вал цибулі на 50% менший порівняно з минулим роком. Неофіційна інформація про зниження загального валу є і по інших областях. Зараз оптові партії цибулі в Дніпрі продають по 7 грн./кг, в Маріуполі – 8-9, в Одесі – 7-7,5 грн./кг.

Таку ціну фермери вважають виправданою і прогнозують, що вона буде і далі зростати. Адже врожайність у більшості господарств, за попередніми прогнозами, буде істотно менша.

Зростання ціни на цибулю – питання часу. Можливо, поки фермери збувають некондиційний товар з уражених полів, вона істотно не підніметься. Однак дефіцит придатної для зберігання цибулі змусить ціни йти вгору.

Джерело: Аgrotimes.ua

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні