П’ятниця, 29 Березня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЯк прибрати геть запах у пральній машині?

Як прибрати геть запах у пральній машині?

Этот материал также доступен на русском языке
Всі ми стикалися з неприємним запахом у пральній машині. Іноді можуть неприємно пахнути й випрані речі.

У пральній машині виникає неприємний запах, коли на барабані й ущільнювачі дверей залишається осад після прання, на який прилипають пил і бруд з одягу. Ще одна причина – це засмічення в зливному шлангу або каналізаційній трубі. Для того щоб прибрати запах, потрібно раз на місяць провести сервісне прання без білизни, включивши режим прання на 60 градусів. Це допоможе очистити барабан і зливний шланг. Також під час сервісного прання рекомендується додавати такі розчини:

  • змішайте чверть склянки води з такою ж кількістю соди. Одержаний розчин додайте у відсік для миючих засобів. У барабан машинки налийте 2 склянки столового оцту;
  • насипте склянку гранульованої лимонної кислоти в барабан машинки. Після сервісного прання ввімкніть режим полоскання, щоб змити залишки засобу;
  • налийте не більше 60 мл відбілювача у відсік для порошку. Якщо після сервісного прання з барабана буде пахнути відбілювачем, проведіть його ще раз, але вхолосту.

Щоб протерти гумову манжету, змішайте столовий оцет і воду в пропорції 1:1, змочіть в розчині губку і ретельно протріть гуму.

Також не забувайте мити від залишків порошку лоток і чистити фільтр зливного насоса, обов’язково вимкнувши машинку від розетки.

Щоб не було запаху:

  • тримайте дверцята пральної машини відкритими між пранням, а барабан – сухим;
  • не збирайте брудну білизну всередині машини;
  • використовуйте режим додаткового полоскання, якщо він передбачений у вашій пральній машині.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як правильно варити повидло.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні