П’ятниця, 29 Березня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЯк правильно варити повидло?

Як правильно варити повидло?

Этот материал также доступен на русском языке
Для готування повидла можна брати не лише якісні, а й трохи пом'яті, перестиглі або пошкоджені фрукти або ягоди, але обов'язкова умова – дозрілі та м'які плоди.

1. Ягоди або фрукти перед варінням пропускають через м’ясорубку сирими або перетирають через сито (можна використовувати блендер) у відвареному вигляді.

2. Оскільки зі слив або ягід найчастіше повидло виходить рідким, до нього додають яблука, груші або абрикоси.

3. Варити повидло треба в широкому та низькому посуді, завдяки чому волога випаровується швидко, а колір і смак повидла виходять ідеальними. Під час варіння повидло потрібно мішати дерев’яною лопаткою, щоб не приставало до дна і не пригорало. З цієї причини цукор кладуть після згущення маси.

4. Як визначити готовність повидла? Періодично проводимо лопаткою по дну посуду, де варимо повидло, і якщо з’являється доріжка, яка потихеньку заповнюється, отже, повидло готове. За час варіння обсяг має зменшитися вдвічі.

5. Повидло розливають по банках, попередньо стерилізованих. Класична технологія закручування повидла – його запікання в банках у духовці. На поверхні повидла утворюється плівка, вважається, що так заготівля зберігається краще. Потрібно поставити банки в духовку при невеликій температурі. Щойно утвориться плівка, ставимо банки в тепле місце до охолодження, закручуємо кришками і відправляємо на зберігання.

6. Кількість цукру в масі – не менше 60%, а вологи – не більше 35%.

Раніше ми розповідали, як приготувати пісну страву із сочевиці.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні