Четвер, 25 Квітня, 2024
ГоловнаДозвілляДень міста в Одесі: які сюрпризи для нас готують?

День міста в Одесі: які сюрпризи для нас готують?

Этот материал также доступен на русском языке
Вже скоро, 2 вересня, нашій любій Одесі виповниться 227 років. В її День народження відбудеться чимало цікавих заходів як для дітей, так і для дорослих. А розпочнеться свято з традиційної одеської «Комедіади».

Міжнародний фестиваль клоунів і мімів почнеться 31 серпня о 15.00 з яскравими вуличними шоу «Open air performanсe» на Приморському бульварі. А День знань буде досить насичений комедійними виставами – 1 вересня організовують:

  • з 11.00 до 12.00 – «Парад клоунів» на Ланжеронівській;
  • з 13.00 до 14.00 – «Клоун-шоу» в Літньому театрі (Міський сад);
  • з 15.00 до 17.00 – «Клоун-марафон» у Літньому театрі (Міський сад).

«Найсмачніші» заходи до Дня міста залишили на 2 вересня. На святкову дату одеситам і гостям міста обіцяють:

  • 10.00 – покладання квітів до пам’ятників засновникам Одеси – Дерибасу, Маразлі, отаману Головатому, Воронцову та Дюку де Рішельє. В цей же час на Думській площі піднімуть прапор міста;
  • з 10.00 до 16.00 – пройде виставка одеських інсталяцій, а також фестиваль декоративно-прикладного мистецтва на Приморському бульварі;
  • 11.00 – відкриття на Пам’ятному знаку міст-побратимів і міст-партнерів Одеси таблички міста Момбаси (Кенія) – біля Думській площі;
  • 12.00 – урочисте відкриття нових імен на «Алеї зірок Одеси»;
  • 13.00 – концерт оркестру Головного управління Національної поліції в Одеській області на території меморіалу 411-батареї (Дача Ковалевського, 119-а);
  • 17.00 – культурний проект «День народження мами» (вулиця Адмірала Лазарєва, 16);
  • 19.00 – початок традиційного гала-концерту на Потьомкінських сходах. На естакаді Одеського порту виступлять шанований багатьма одеситами симфонічний оркестр «Hardi», американський рок-співак Джефф Скотт Сото, шведська поп-група «Ace of Base», а також популярні молодіжні українські гурти.

Не мине святковий вечір і без сюрпризів. Так, під час концерту глядачам презентують новий кліп на пісню «У Черного моря», а о 23.00 можна буде побачити традиційний салют.

І це ще не все…

Святкування дня міста триватиме аж до 5 вересня. Тому 3 вересня в 11.00 в Одеській національній науковій бібліотеці відбудеться презентація проекту «Одеські хронописи. Свідки історії на шпальтах грецькомовної періодики початку ХХ століття» (вулиця Пастера, 13).

Далі, 4 вересня о 12.00, відбудеться святковий концерт за участю дитячих колективів «Місто наших бажань» біля фонтану на проспекті Академіка Глушка, 2.

О 15.00 відкриється святкова програма для жителів Суворовського району. Місце зустрічі – майданчик біля фонтану на Кримському бульварі, ріг вулиці Академіка Заболотного.

Такий самий концерт 4 і 5 вересня організовують для жителів Малиновського району в парку Горького (вулиця Космонавтів 17-а) – початок о 11.00.

У ці ж дні можна буде бачити змагання з плавання на відкритій воді «Oceanman Odesa-2021». Місце проведення – пляж «Ланжерон».

Раніше ми розповідали, що в Одесі відкрився музей української книги.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні