Субота, 20 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниХто сьогодні відзначає іменини?

Хто сьогодні відзначає іменини?

Этот материал также доступен на русском языке
Іменини 27 серпня відзначають Олександр, Аркадій, Володимир, Матвій, Микола, Федір, Єва.

Олександр

У цього імені грецьке походження. У сучасному перекладі – «захисник», давніші версії – «чоловік, що оберігає», у значенні «мужчина», а не «жінчин чоловік».

Аркадій

Ім’я Аркадій має грецьке походження. Є різні варіанти перекладу. За першою версією, ім’я Аркадій походить від грецького слова «аркадос», яке означає «пастух». За другою версією, це ім’я походить від грецької області Аркадії, тому ім’я перекладають як «житель Аркадії». У вільному перекладі ім’я Аркадій трактують як «щасливий», «блаженний».

Володимир

Ім’я Володимир – слов’янське. Воно складається з двох частин: «волод» (володіти) і «мір» у сенсі «світ», тому ім’я трактують як «володар світу». Іноді перекладають також і як «знатний володар».

Матвій

Ім’я Матвій у перекладі зі староєврейської означає «дар Яхве» або «дар Божий», а за деякими іншими відомостями «божий чоловік».

Микола

У перекладі з грецької мови це ім’я означає «переможець народів». За змістом ім’я Микола тотожне імені Никодим. У різних країнах Європи у цього імені є аналоги. У Франції – Нікола, Кола, в Угорщині – Міклош, в Німеччині – Ніколаус, у Скандинавії – Ніклас.

Федір

Федір – це форма грецького імені Теодорос, Феодорос – «дарований Богом», «Божий дар».

Єва

Єва – це ім’я прародительки всього людства. Походить воно від давньоєврейського імені Хава, що означає «життя», «життєдавиця».

Нагадаємо, раніше ми розповідали, хто відзначав іменини 26 серпня.  

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні