Субота, 27 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниХто сьогодні відзначає іменини?

Хто сьогодні відзначає іменини?

Этот материал также доступен на русском языке
Іменинами вважається дата пам'яті святого, що йде за днем ​​народження людини або збігається з ним. 26 серпня іменинники Серафим, Олексій, Іван, Тихон, Костянтин, Максим, Микола, Василь, Ксенія, Євдокія.

Серафим

Ім’я Серафим – біблійне, саме так називають шестикрилого ангела. Походить від давньоєврейського слова «сараф», що має різні значення, серед яких найпопулярніше – «вогненний».

Олексій

Це ім’я має давньогрецьке походження і означає «захисник».

Іван

Ім’я Іван – це поширена форма імені Іоанн. Ім’я Іван перекладається як «Яхве милостивий», де Яхве – це ім’я бога в Старому завіті. Виходить, що ім’я Іван означає – «Бог милостивий».

 Тихон

Це ім’я має грецьке коріння і означає – «доля», «випадок» від імені давньогрецької богині удачі Тіхе – «удача», «випадок», «жереб»

Костянтин

Ім’я, в основі якого латинське слово constans – «постійний», «стійкий»

Максим

Ім’я Максим має римські корені, а пішло воно від родового імені Maximus. Історики стверджують, що ім’я Максим означає – «найбільший».

Микола

Це двохосновне ім’я (від слів «перемагати» і «народ») грецького походження, яке можна перекласти як «переможець народів» або «улюбленець натовпу».

Василь

Ім’я грецького походження, яке означає – «царський, царствений».

Ксенія

Це ім’я грецького походження і означає «гостинність» або «гостинна». Іноді ще ім’я Ксенія перекладають як «мандрівниця», «чужинка», «гостя».

Євдокія

Ім’я Євдокія з’явилося у Візантії, у перекладі означає «благовоління» і «любов».

Раніше ми розповідали, хто відзначав іменини 25 серпня.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні