Четвер, 25 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниХто сьогодні відзначає іменини?

Хто сьогодні відзначає іменини?

Этот материал также доступен на русском языке
Іменинами вважається дата пам'яті святого, що йде за днем ​​народження людини або збігається з ним. 25 серпня іменинники Олександр, Сергій, Олексій, Микола, Василь, В'ячеслав, Ілля, Антон, Степан.

Олександр

Ім’я Олександр прийшло до нас з давньогрецької мови і означає «захисник». Це дуже популярне і поширене ім’я не тільки в українському суспільстві, а й далеко за межами нашої країни.

Сергій 

Сергій – ім’я, яке прийшло до нас з латинської мови. Спочатку воно було поширене у Стародавньому Римі і звучало як Сіріус. Пізніше форма його дещо змінилася, і в церковних православних джерелах можна знайти ім’я Сергій. Сергій означає «вельмишановний», «ясний».

Олексій

Ім’я Олексій в перекладі з давньогрецької означає «помічник». Воно поширене на території України з давніх часів.

Микола 

Ім’я Микола досить поширене в сучасному суспільстві. Прийшло воно до нас із Давньої Греції і в перекладі означає “переможець народів”.

Василь

Давньогрецьке ім’я Василь походить від слова “басиліос” і в перекладі означає “цар”. Походження імені багато в чому визначає і характер його власника. Василі владні, люблять славу, похвалу.

В’ячеслав

Ім’я В’ячеслав має давньоруські корені. Утворено воно від слів “вяще”, що означало “більше”, і “слава”. Таким чином значення імені можна визначити як “велика слава”.

Ілля

Чоловіче ім’я Ілля прийшло до нас з давньоєврейської культури. У перекладі означає “фортеця Господня”. В характері Іллі з дитинства проявляється готовність допомогти.

Антон

Існують дві версії походження імені Антон. Одна стверджує, що ім’я має давньогрецькі корені і означає “супротивник”. Відповідно до іншої, ім’я Антон прийшло до нас з латини і перекладається як «змагун».

Степан

Ім’я Степан походить від давньогрецького слова «Стефанос», що означає «вінець», «вінок», «кільце», «корона».

Раніше повідомлялося, хто відзначає іменини 24 серпня.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні