П’ятниця, 26 Квітня, 2024
ГоловнаНовини23 серпня - День Державного прапора України

23 серпня – День Державного прапора України

Этот материал также доступен на русском языке
Сьогодні в Україні відзначають День Державного прапора. Свято було засновано указом другого президента України Леоніда Кучми "Про День Державного прапора України" від 23 серпня 2004 року.

Без історії, традицій та культури немає народу, а отже, і принципів, які дозволяють відчути незалежність своєї країни. Це державне свято було засновано 2004 року. Незалежна держава має право на свою атрибутику, яка уособлює минуле і дає новий поштовх для розвитку майбутнього.

Щорічно за традицією о 9 годині ранку відбудуться урочисті заходи, пов’язані з підняттям Державного прапора України у всіх регіонах. У них візьмуть участь найкращі представники нації, згуртованість яких не тільки підніме престиж держави, але і підтвердить теорію про непорушність історичної спадщини.

У музеях і навчальних закладах пройдуть тематичні заходи та круглі столи, на яких будуть порушені питання державної символіки України та її значення в контексті історії. За участю істориків, етнографів і культурологів будуть проведені вікторини для всіх, хто захоче спробувати свої сили в знанні історії своєї країни.

Державний прапор України являє собою полотнище з двох рівновеликих горизонтальних смуг синього і жовтого кольору. З підписанням «Акту проголошення незалежності України» він був піднятий над будівлею Верховної Ради 24 серпня 1991 року. Це послугувало поштовхом до нового сприйняття державності, що знайшло своє відображення у всіх сферах нашого нинішнього життя.

Цього року День Державного прапора України в столиці вперше проходить на території Меморіального комплексу “Національний музей історії України у Другій світовій війні”. У 2020 році там було відкрито меморіал з самим прапором.

Раніше опубліковано: Нова нагорода «Національна легенда України» здобула володарів.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні