Четвер, 2 Травня, 2024
ГоловнаНовиниМінсоцполітики: порядок виплати пенсій з 1 вересня не змінюється

Мінсоцполітики: порядок виплати пенсій з 1 вересня не змінюється

Этот материал также доступен на русском языке
Міністерство соціальної політики України повідомило: жодних змін у порядку виплати та доставки пенсій з 1 вересня 2021 року не відбудеться.

У відомстві зазначили, що законом “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” визначено, що громадянин має право вибирати порядок виплати пенсії і що пенсія виплачується щомісяця не пізніше 25 числа розрахункового місяця виключно в грошовій формі за зазначеним у заяві місцем фактичного проживання пенсіонера в межах України або через установи банків.

У постанові Кабінету Міністрів від 26 травня 2021 року №546 було внесено зміни, що зберігають чинний спосіб отримання пенсій та грошової допомоги до 2023 року. При цьому передбачено проведення добору на конкурсній основі організацій, які надаватимуть послуги доставки пенсій за місцем фактичного проживання одержувачів в межах України починаючи з 1 січня 2023 року.

Якщо пенсіонер вибрав отримання пенсії через пошту, то виплата пенсії й далі здійснюватиметься поштою. Якщо пенсіонер вибрав банк, то виплата пенсії здійснюється через банк. Якщо одержувач маломобільний і виказав бажання, щоб пенсію доставляли додому, то йому доставлять пенсію додому. Звертаємо увагу, що Пенсійний фонд України оплачує послуги з доставки пенсії. Ми робимо все, щоб пенсіонери отримували якісний сервіс”, – підкреслили в Мінсоцполітики.

Раніше повідомлялося: Чи можна оформити дві пенсії?

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні