Персики в Україні вирощуються переважно на півдні. 81% вирощених персиків припадає на 4 області: Одеська, Херсонська, Дніпропетровська та Запорізька. При цьому близько 50% вирощується в господарствах населення, а 50% – фермерськими та промисловими господарствами. І саме для останніх характерним є скорочення насаджень персиків і обсягів виробництва.
Вся справа в тому, що на півдні вирощувати персики без зрошування не можна, клімат щороку стає дедалі посушливішим. Аби встановити зрошувальні системи, потрібні додаткові капіталовкладення, які можуть і не окупитися через імпорт.
Україна імпортує у 2,8 раза більше персиків, ніж виробляє. У 2020 році імпортні постачання персиків складали 48,3 тис. т, а виробництво – 17,1 тис. т. При цьому експортних відвантажень практично немає.
Основними країнами-постачальниками даного фрукту 2020 року були Греція (65% імпортованого обсягу), Туреччина (16%) та Іспанія (10%).
Джерело: ucab.ua
Котлети — це класична страва, яка є важливою частиною української кухні. Це ситна, смачна та…
Щоб вибрати ідеальний диван, важливо враховувати безліч факторів – від розмірів та форми до матеріалів…
Українців можуть позбавити небажаних дзвінків. Новий законопроєкт передбачає можливість ідентифікації абонентів, які порушують ваш спокій.…
Вже з 1 грудня 2024 року клієнтів "Ощадбанку" очікують суттєві нововведення. Чи стануть послуги банку…
Фінансовий ліміт на один подарунок становить 1500 грн. Фото листів будуть публікуватися на сторінці фонду…
Використання перев'язувальних матеріалів, бинтів та ранозагоювальних засобів є важливою частиною медичної практики та першої допомоги.…