Як вибрати і зберігати імбир?
1. Якісний імбир при зламі соковитий, злегка хрумтить і виділяє сильний аромат.
2. Свіжий корінь має золотистий колір і блискучу поверхню.
3. Якщо від імбиру пахне вогкістю або ви помітили цвіль у місцях з’єднання відростків, від покупки краще відмовитися.
4. Свіжий корінь твердий і гладкий. Старий імбир легко впізнати за горбистою поверхнею, потовщеннями і вічками, схожими на картопляні.
5. Що більший корінь і більше в нього відгалужень, то вища концентрація ефірних олій і корисних речовин.
Зберігають імбир у холодильнику. Загорнутий у плівку, імбир зберігає властивості до 3 тижнів. Шкірку зрізають тільки перед використанням. При кімнатній температурі він залишається свіжим не більше 10 днів.
Як посмажити не дуже жирні пиріжки
Щоб вироби з тіста не просочувалися жиром, слід смажити на сильному вогні, додавши в олію трохи оцту.
Як швидко розм’якшити вершкове масло?
- Закип’ятіть воду, налийте її в тарілку і залиште на кілька хвилин, щоб посуд прогрівся. Потім вилийте воду, протріть тарілку насухо і накрийте нею масло. За кілька хвилин воно стане м’яким і легко намазуватиметься на тости.
- Якщо часу мало, наріжте масло тонкими шматочками за допомогою овочечистки. Тонкі скибочки швидко розм’якнуть, особливо на гарячому хлібі. Замість овочечистки можна використовувати тертку: натерте масло легко наноситься на хліб і чудово підходить для випічки.
- Поставте масло в мікрохвильовку на низьку потужність і прогрівайте короткими інтервалами по 5-10 секунд, щоб воно стало м’яким, але не розтануло.
Корисні поради є ще й тут: