Субота, 16 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяТісто на вареники та пельмені із секретом: ідеальне, тому що не рветься...

Тісто на вареники та пельмені із секретом: ідеальне, тому що не рветься і не липне до рук

Этот материал также доступен на русском языке
Якщо ви шукаєте ідеальне тісто для вареників і пельменів, то пропонуємо спробувати цей рецепт. Тісто виходить просто дивовижним і все завдяки одному компоненту.

І цей компонент – звичайнісінька вода, але кип’ячена. Потрібен крутий окріп.

Раніше ми розповідали, як приготувати універсальне тісто для чебуреків та вареників.

Інгредієнти:

  • 3 склянки борошна;
  • 1 чайна ложка солі;
  • 4 столові ложки олії;
  • 1 склянка окропу.

Приготування:

  1. Просіяти борошно в глибоку миску, всипати сіль. Влити окроп і обережно перемішати ложкою, щоб борошно заварилося.
  2. Коли тісто трохи охолоне, влити олію і замісити тісто.
  3. Накрити пакетом або харчовою плівкою і залишити на 30-40 хвилин.
  4. У цей час можна приготувати начинку. У якості начинки можна брати м’ясо, картоплю, тушковану капусту, сир, вишню, лівер. Одним словом, все, що забажаєте.

На заварному тісті вареники ідеально ліпляться, не розварюються, а саме тісто виходить ніжним та м’яким.

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні