Раніше ми пропонували рецепт фантастичного із чотирьох складових.
Класичний рецепт має кілька особливостей:
Інгредієнти:
Тісто на кожен корж:
- 3 білки;
- 2,5 ст.л.
- 1/2 ст.
- 50 г меленого горіха (волоського або фундука).
Усього таких три коржі, тобто зазначені інгредієнти беремо по 3 рази і випікаємо кожен корж в окремій формі.
Крем:
- 10 жовтків;
- 10 ст.
- 5 ст.
- 2 пакетики ванільного цукру;
- 350 мл молока;
- 170 г вершкового масла.
Хрусткий наповнювач:
- 350 мл вершків;
- 200 г цукру;
- 120 г нарізаного волоського горіха або фундука.
Приготування:
- Крем: змішаємо жовтки, цукор, борошно, ванільний цукор та молоко.
Заважаючи доводимо суміш майже до кипіння.
крем убік і заважаємо ще 2 хв.
додамо в крем, збиваємо міксером до однорідності. - Поки крем холоне, займемося коржами.
додамо цукор і далі збиваємо, щоб піна стала глянсовою. - Додаємо борошно та горіхи, акуратно перемішаємо до однорідного тіста.
Помістимо тісто в застеляну папером або змащену олією форму.
Випікаємо в заздалегідь розігрітій духовці при 170 ° С близько 20 хв. - Розтопимо цукор у каструлі, трохи карамелізуємо його. Відразу виллємо його на пекарський папір.
- Цукор застигне швидко.
качалкою на дрібні шматочки, але не в порошок, тому що він повинен створювати
хрумкий шар. - Хрусткий наповнювач: збиваємо вершки в міцні вершини.
- На кожен корж викладаємо 1/3 заварного крему.
- Зверху на заварний крем розподіляємо хрусткий наповнювач.
повторюємо ще 2 рази: корж, заварний крем, хрумкий наповнювач. - Наприкінці обмазуємо торт навколо хрустким наповнювачем.
Прикрашаємо горішками.
Вас також можуть зацікавити новини: