П’ятниця, 19 Липня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяУ такому посуді не можна зберігати та готувати їжу – це небезпечно:...

У такому посуді не можна зберігати та готувати їжу – це небезпечно: такі каструлі є у багатьох господинь

Этот материал также доступен на русском языке
Не всі господині знають, що деякий посуд може таїти в собі небезпеку та завдавати шкоди нашому здоров'ю.

Так, серед безлічі кухонного начиння є вироби, в яких не варто варити певні продукти, а ще в них не можна зберігати готову їжу.

Раніше ми розповідали, як відіпрати білі речі.

Йдеться про каструлі з алюмінію, які є в кожному будинку.

Справа в тому, що алюміній може вступати в хімічну реакцію з деякими продуктами, особливо з кислотними або лужними. Це може призвести до зміни смаку продуктів або навіть виділення шкідливих речовин.

При взаємодії алюмінію з кислотами утворюються солі та вода, які можуть змінити смак страви або навіть призвести до отруєння. Крім того, алюміній може розчинятися у кислих продуктах, що також може бути шкідливим для здоров’я. Тому рекомендується використовувати каструлі з нержавіючої сталі, емальовані або інших матеріалів, що не реагують з кислотами, для приготування кислих продуктів.

Також в алюмінієвих каструлях не можна зберігати продукти в холодильнику, це може призвести до зміни смаку продуктів або навіть утворення токсичних сполук. Для зберігання продуктів у холодильнику краще використовувати пластикові, скляні або нержавіючі каструлі.

Що не можна готувати в алюмінієвому посуді

Під забороною страви, у складі яких є кислі продукти – лимони, помідори, оцет чи щавель. Тому варити в таких каструлях не можна:

  • борщ;
  • розсольник;
  • капусняк;
  • страви з буряком;
  • компоти;
  • варення;
  • кислі соуси;
  • маринади;
  • молоко.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні