Забуті рецепти української кухні: горохляники – нова для нас страва з гороху

Этот материал также доступен на русском языке

горохляники
Green broccoli and pea pancakes (cutlets) on black plate. Healthy vegan food concept.
Що готували наші пращури років 100 тому? Багато рецептів української кухні ми забули, а дарма. Пропонуємо вам приготувати деякі з них.

Вони вам напевно сподобаються і урізноманітнять не лише повсякденний, а й святковий стіл.

Горохляники

Оладки з гороху або так звані горохляники – українська страва, яка була дуже популярною до 50-х років минулого століття.

Якщо у вас залишився із зими горох і ви не знаєте, що з нього робити, рекомендуємо приготувати горохляники. І запаси використаєте, і родину смачненьким нагодуєте.

Інгредієнти

Горошок (свіжий або заморожений) – 2 склянки, яйце – 1 штука, борошно або панірувальні сухарі – 2 столові ложки, листя м’яти – 2 столові ложки, сіль, перець.

Як готувати?

  • Горошок відваріть у киплячій підсоленій воді протягом 5 хвилин.
  • Якщо немає зеленого горошку, можна використати звичайний горох, але варити його доведеться довше.
  • Готовий горошок подрібніть блендером або пропустіть через м’ясорубку.
  • Додайте яйце, дрібно нарізане листя м’яти, борошно та сухарі.
  • Посолити, поперчити і добре перемішати.
  • З маси, що вийшла, сформуйте невеликі котлети і обсмажте на сковороді.

Подавайте зі сметаною або йогуртом.

Раніше ми розповідали, які страви були в раціоні запорізьких козаків.

Facebook
X (Twiiter)
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
купити ноутбук Львів, ціни в Україні

Перейти на українську версію сайту?