Гратен* із червонокачанної капусти
У зимове меню варто запровадити відмінну страву з капусти, з вершками, сиром, горіхами. Капустяна запіканка з апетитною скоринкою стане корисною та смачною вечерею для всієї родини.
Інгредієнти
Капуста червонокачанна – 350 грамів, вершки – 150 мілілітрів, сир твердий – 100 грамів, горіхи волоські рубані – 50 грамів, хлібні крихти – 2 столові ложки, паприка мелена – 1 щіпка, цукор – 0,5 чайної ложки, сіль і вершкове масло – за смаком.
Приготування
- Капусту дрібно нашаткувати
- Форму для запікання змастити вершковим маслом. Викласти у форму нарізану капусту.
- У каструлю влити вершки, додати сіль, цукор та мелену паприку.
- Підігріти вершки на вогні, як почнуть закипати, зняти каструлю з вогню.
- Залити капусту вершками зі спеціями.
- Сир натерти на тертці, а горіхи дрібно нарубати. Змішати сир, горіхи та хлібні крихти і рівномірно розподілити поверх страви.
- Гратен накрити фольгою і відправити у розігріту до 180 градусів духовку на 50 хвилин.
- Потім зняти фольгу і готувати страву ще 10 хвилин, збільшивши температуру до 200 градусів.
*Гратен (gratin) – будь-яка солодка або несолодка страва, запечена в духовці до утворення апетитної скоринки.
Раніше ми розповідали, що готували запорізькі козаки.