Субота, 18 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЯк приготувати смажену картоплю з хрусткою скоринкою: шеф-кухарі розкрили головні секрети

Як приготувати смажену картоплю з хрусткою скоринкою: шеф-кухарі розкрили головні секрети

Этот материал также доступен на русском языке
Смажена картопля, та ще й з хрусткою скоринкою – це улюблена страва багатьох. Але не всім виходить домогтися «хрустинки». Що ми робимо не так?

Шеф-кухарі радять дотримуватися трьох важливих правил при приготуванні смаженої картоплі і тоді вона точно порадує вас хрусткою скоринкою.

Раніше ми розповідали, які сорти картоплі найсмачніші.

Перше правило – позбутися крохмалю та вологи. Для цього картоплю потрібно добре промити холодною водою. А зайву вологу допоможуть усунути паперові серветки, на які потрібно розкласти шматочки картоплі.

Друге правило – добре розігріти олію для смаження.

Якщо ви висипите пластинки картоплі в недостатньо нагріту олію, то про хрусткість можете забути.

Третє правило – правильний час додавання солі.

Кухарі не радять солити картоплю надто рано, бо тоді бульби вберуть у себе олію та вийдуть мокрими.

Солити потрібно в самому кінці смаження, а краще додати сіль, коли картопля буде повністю готова.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні