Середа, 1 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяНавіщо досвідчені господині додають у гречку соду: секрет багатьох здивує

Навіщо досвідчені господині додають у гречку соду: секрет багатьох здивує

Этот материал также доступен на русском языке
Не тільки у новачків-кулінарів, а й у досвідчених господинь виникають складнощі з приготуванням гречки: то вийде водянистою, то занадто сухою та гіркуватою.

Вирішити проблему з приготуванням каші допоможе лайфхак із харчовою содою. Він дає відмінний результат, навіть якщо щось пішло не так у процесі варіння. При цьому секретного інгредієнта потрібно додати зовсім небагато – на кінчику ножа.

Що дає сода?

  • Отримання пухкої, легкої консистенції, усунення ризику підгоряння.
  • Нейтралізація специфічного запаху гречаної крупи через абсорбуючі властивості.
  • Найкраще очищення. Якщо не вдалося видалити все сміття та лусочки, під час варіння вируюча вода з содою виштовхне лушпиння на поверхню.

Як правильно додавати соду в гречку

Як і будь-яку крупу, гречку потрібно перебрати та промити чистою водою. Налити в каструлю дві склянки води. Довести до кипіння, посолити менше, ніж зазвичай, і всипати склянку крупи. Зменшити вогонь і варити до напівготовності. Коли крупинки набухнуть, всипати трохи харчової соди. Якщо на поверхні з’явилися порошини, зберіть акуратно чайною ложкою. Приготовлена таким способом каша вийде розсипчастою та смачною. Важливо: оскільки сода – це луг, солі потрібно додавати вдвічі менше.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що додати при приготуванні буряка, щоб він не втратив свій смак і колір.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні