Домашня енциклопедія

Пікантний десерт – французька запіканка з рисом та виноградом

Осінь – це час, коли виноград досягає свого піку стиглості та насиченості смаку. Його соковиті ягоди не тільки чудово смакують у свіжому вигляді, але й є основою для безлічі кулінарних страв. Що можна незвичайного приготувати з цієї ягоди?

Ми вже розповідали про пиріг з виноградом та цибулею, а також про те, як заготовити на зиму виноград як оливки. Також пропонували рецепт швидких вареників із виноградом. З винограду можна зварити чудове варення.

Французька запіканка з рисом та виноградом

Інгредієнти

Рис – 200 грамів, виноград – 200 грамів, вода – 400 мілілітрів, масло вершкове – 50 грамів, цибуля – 1 штука, курячий бульйон – 300 мілілітрів, сир твердий – 50 грамів (натертий), яйця – 2 штуки, сухарі панірувальні – 2 столові ложки, рослинна олія, сіль, перець – за смаком.

Приготування

  • Промити рис, залити водою, додати дрібку солі й довести до кипіння. Варити на середньому вогні під кришкою до повного вбирання води, приблизно 15 хвилин. Після цього зняти каструлю з вогню і дати рису постояти під кришкою ще 5 хвилин.
  • Дрібно нарізати цибулю, розігріти сковорідку з невеликою кількістю олії й обсмажити цибулю до золотистого кольору.
  • Додати рис, перемішати, потім додати курячий бульйон, вершкове масло, сіль і перець за смаком. Готувати, постійно помішуючи, поки бульйон не вбереться в рис. Після цього зняти з вогню і дати суміші охолонути.
  • Взяти глибоку форму для запікання або невеликі порційні форми. Змастити їх вершковим маслом і посипати панірувальними сухарями.
  • У великій мисці збити яйця, додати натертий сир, а потім рисову суміш. Добре перемішати.
  • Додати митий виноград і обережно перемішати, щоб не пошкодити ягоди.
  • Викласти отриману суміш у підготовлену форму, розрівняти і посипати зверху залишками натертого сиру.
  • Запікати в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 25-30 хвилин.
  • Дістати запіканку з духовки, дати трохи охолонути і розрізати на порційні шматочки.

Новое на сайте

  • Статті

Експерти прогнозують подорожчання найбільш затребуваної в Україні крупи

Нині у воєнний час ситуація в українській економіці дуже нестабільна. Продукти дорожчають, а деякі стають…

19/09/2024 16:27
  • Статті

Тривоги пенсіонерів: чи можуть зменшити розмір вже призначеної пенсії у зв’язку із зміною закону

Правила нарахування мінімальної пенсії та доплати за стаж справді змінилися.

19/09/2024 15:53
  • Новини

Обов’язково закопайте на грядці сухі чорнобривці: корисний лайфхак від досвідчених городників

Сухі чорнобривці – вкрай потрібна та корисна річ для городників. Розповідаємо, що з ними треба…

19/09/2024 15:21
  • Статті

Як самостійно видати власну книжку – що потрібно враховувати

Кожен письменник мріє видати власну книжку, але далеко не усі готові це зробити самостійно, бо…

19/09/2024 15:17
  • Новини

Пікантна страва з хрусткою скоринкою: готуємо човники з баклажанів

Сезон баклажанів ще не закінчився, тож користуйтесь моментом! Сьогодні пропонуємо приготувати дивовижні човники.

19/09/2024 14:45
  • Новини

Як раніше вже не буде: водіям оголосили про серйозну зміну на автошляхах

Українським водіям загрожують штрафи. У патрульній поліції нагадали про важливе правило.

19/09/2024 14:08