11 липня у всьому світі святкують День шоколаду. Чому б не долучитися до святкування та не порадувати себе та близьких власноруч зробленими шоколадними цукерками? Рецепт цукерок “Шоколадно-горіхове божевілля” — простий, проте смак — набагато кращий за магазинні.
Раніше ми розповідали, як приготувати цукерки “Пташине молоко”.
Інгредієнти:
- лісові горіхи — 100 г (50 г для обсипання та 50 г для начинки);
- чорний або молочний шоколад — 75 г (50 г у цукерки, 25 г у глазур);
- білий шоколад — 95 г (плитка);
- молоко — 60 мл (50 мл у цукерки, 3 ст.л. в глазур).
Приготування:
- У миску ламаємо білий і молочний (або чорний) шоколад, заливаємо молоком і прогріваємо в мікрохвильовій печі до досягнення однорідної маси.
- У кавомолці перемелюємо 25 г горіхів (25 ядер) в дрібну крихту й висипаємо в гарячу шоколадно-молочну масу, розмішуємо.
- Охолоджуємо шоколадну масу до кімнатної температури та ховаємо в холодильник для охолодження (приблизно на 15-20 хвилин).
- Подрібнюємо 50 г горіхів (50 ядер) для обсипання (не дрібно, а й не крупно).
- Дістаємо з холодильника шоколадно-горіхову масу (вона має добре тримати форму) і починаємо ліпити цукерки. У подрібнені горіхи викладаємо половину чайної ложки маси, всередину вдавлюємо ядро фундука і скачуємо кульку (це потрібно робити швидко). Кожну кульку злегка обвалюємо в горіховій крихті.
- Тарілку з готовими цукерками ховаємо на 20 хвилин ховаємо у морозилку.
- Готуємо глазур — до молочного шоколаду додаємо молоко і розтоплюємо в мікрохвильовій печі, перемішуємо (якщо хочете, щоб глазур не приставала до пальців, не додавайте молоко, а візьміть більше шоколаду). Не остуджуємо, інакше глазур буде надто густа і цукерки катати в ній буде складно.
- Дістаємо з морозилки цукерки і по одній кладемо в глазур, добре катаємо в ній. За допомогою виделки дістаємо та викладаємо на тарілку, після чого прибираємо в холодильник.
Вас також можуть зацікавити новини:
Деякі пенсіонери можуть збільшити розмір пенсійних виплат: як це зробити
Час затягувати пояси: чи світить пенсіонерам індексація пенсій у майбутні три роки (відео)