Понеділок, 16 Вересня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедія"Шоколадно-горіхове шаленство": готуємо шалено смачні цукерки своїми руками

“Шоколадно-горіхове шаленство”: готуємо шалено смачні цукерки своїми руками

Этот материал также доступен на русском языке
Приготувати смачні шоколадні цукерки під силу кожному. Простий рецепт не потребує багато зусиль.

11 липня у всьому світі святкують День шоколаду. Чому б не долучитися до святкування та не порадувати себе та близьких власноруч зробленими шоколадними цукерками? Рецепт цукерок “Шоколадно-горіхове божевілля” — простий, проте смак — набагато кращий за магазинні.

Раніше ми розповідали, як приготувати цукерки “Пташине молоко”.

Інгредієнти:

  • лісові горіхи — 100 г (50 г для обсипання та 50 г для начинки);
  • чорний або молочний шоколад — 75 г (50 г у цукерки, 25 г у глазур);
  • білий шоколад — 95 г (плитка);
  • молоко 60 мл (50 мл у цукерки, 3 ст.л. в глазур).

Приготування:

  1. У миску ламаємо білий і молочний (або чорний) шоколад, заливаємо молоком і прогріваємо в мікрохвильовій печі до досягнення однорідної маси.
  2. У кавомолці перемелюємо 25 г горіхів (25 ядер) в дрібну крихту й висипаємо в гарячу шоколадно-молочну масу, розмішуємо.
  3. Охолоджуємо шоколадну масу до кімнатної температури та ховаємо в холодильник для охолодження (приблизно на 15-20 хвилин).
  4. Подрібнюємо 50 г горіхів (50 ядер) для обсипання (не дрібно, а й не крупно).
  5. Дістаємо з холодильника шоколадно-горіхову масу (вона має добре тримати форму) і починаємо ліпити цукерки. У подрібнені горіхи викладаємо половину чайної ложки маси, всередину вдавлюємо ядро ​​фундука і скачуємо кульку (це потрібно робити швидко). Кожну кульку злегка обвалюємо в горіховій крихті.
  6. Тарілку з готовими цукерками ховаємо на 20 хвилин ховаємо у морозилку.
  7. Готуємо глазур — до молочного шоколаду додаємо молоко і розтоплюємо в мікрохвильовій печі, перемішуємо (якщо хочете, щоб глазур не приставала до пальців, не додавайте молоко, а візьміть більше шоколаду). Не остуджуємо, інакше глазур буде надто густа і цукерки катати в ній буде складно.
  8. Дістаємо з морозилки цукерки і по одній кладемо в глазур, добре катаємо в ній. За допомогою виделки дістаємо та викладаємо на тарілку, після чого прибираємо в холодильник.

Вас також можуть зацікавити новини:

Деякі пенсіонери можуть збільшити розмір пенсійних виплат: як це зробити

Час затягувати пояси: чи світить пенсіонерам індексація пенсій у майбутні три роки (відео)

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні