Пиріг “12 ложок” — один із найпопулярніших в Італії. Ніжна та повітряна випічка буквально тане в роті, а готується просто та швидко. Для приготування вам не знадобляться кухонні ваги практично всі інгредієнти виміряться за допомогою столової ложки.
Раніше ми розповідали, як приготувати ягідний повітряний кекс.
Інгредієнти:
- яйця — 3 шт.;
- рафінована рослинна олія — 12 ст. л.;
- молоко — 12 ст. л.;
- цукор — 12 ст. л.;
- борошно — 12 ст. л.;
- розпушувач — 1 ч. л.;
- сіль — щіпка;
- свіжі або заморожені ягоди — за бажанням.
Приготування:
- Змішуємо яйця кімнатної температури, олію, молоко, додаємо цукор і сіль.
- Борошно змішуємо з розпушувачем і додаємо в отриману масу.
- Добре все перемішуємо — тісто має вийти середньої густини. Можна додати ягоди.
- Змащену вершковим маслом форму для випічки присипаємо манкою та заливаємо туди тісто. Відправляємо тісто в розігріту до 180 °С духовку на 40 хвилин.
- Після вимкнення даємо пирогу постояти ще 10 хвилин у закритій духовці.
Вас також можуть зацікавити новини:
Перевірки Пенсійного фонду: українців попередили про нововведення
Кабмін змінив правила виплат сім’ям військових: хто може отримати 15 мільйонів гривень (відео)