Четвер, 18 Липня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяВсього по 12 ложок: тісто для цього дуже смачного італійського пирога готується...

Всього по 12 ложок: тісто для цього дуже смачного італійського пирога готується за 5 хвилин

Этот материал также доступен на русском языке
Приготуйте один з найпопулярніших пирогів італійської кухні, від якого ваші гості прийдуть у захват! Головне – озброїтися столовою ложкою.

Пиріг “12 ложок” — один із найпопулярніших в Італії. Ніжна та повітряна випічка буквально тане в роті, а готується просто та швидко. Для приготування вам не знадобляться кухонні ваги практично всі інгредієнти виміряться за допомогою столової ложки.

Раніше ми розповідали, як приготувати ягідний повітряний кекс.

Інгредієнти:

  • яйця — 3 шт.;
  • рафінована рослинна олія — ​​12 ст. л.;
  • молоко — 12 ст. л.;
  • цукор — 12 ст. л.;
  • борошно — 12 ст. л.;
  • розпушувач — 1 ч. л.;
  • сіль — щіпка;
  • свіжі або заморожені ягоди — за бажанням.

Приготування:

  1. Змішуємо яйця кімнатної температури, олію, молоко, додаємо цукор і сіль.
  2. Борошно змішуємо з розпушувачем і додаємо в отриману масу.
  3. Добре все перемішуємо — тісто має вийти середньої густини. Можна додати ягоди.
  4. Змащену вершковим маслом форму для випічки присипаємо манкою та заливаємо туди тісто. Відправляємо тісто в розігріту до 180 °С духовку на 40 хвилин.
  5. Після вимкнення даємо пирогу постояти ще 10 хвилин у закритій духовці.

Вас також можуть зацікавити новини:

Перевірки Пенсійного фонду: українців попередили про нововведення

Кабмін змінив правила виплат сім’ям військових: хто може отримати 15 мільйонів гривень (відео)

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні