П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяХрусткий лаваш і соковита начинка – приготуйте за півгодини смачний пиріг на...

Хрусткий лаваш і соковита начинка – приготуйте за півгодини смачний пиріг на всю сім’ю

Этот материал также доступен на русском языке
Цей відкритий пиріг з куркою та грибами можна подавати як повноцінний обід або як перекус. Спробуйте, і ви будете готувати його щотижня.

Пиріг із тонкого лаваша, курячого філе та заливки на молоці чудово поєднує всі компоненти та створить неймовірний смак.

Для приготування вам знадобиться роз’ємна форма діаметром 22 см.

Відкритий пиріг із куркою та грибами – інгредієнти

  • лаваш – 2 листи 26х26 см,
  • масло вершкове – 30 г.

Для начинки

  • м’ясо куряче – 300 г,
  • печериці – 300 г,
  • цибуля – 30 г,
  • сир твердий – 100 г,
  • часник – 1 зубчик,
  • сіль – за смаком,
  • перець чорний мелений – за смаком.

Для заливки

  • молоко – 200 г,
  • борошно пшеничне – 130 г,
  • яйця – 2 шт,
  • сіль – 1/2 ч.л,
  • розпушувач – 1 ч.л,
  • горіх мускатний – 1/4 ч.л.

Раніше ми писали, як приготувати простий і смачний пиріг П’ять склянок.

Відкритий пиріг із куркою та грибами – приготування

  1. Промити, просушити за допомогою паперового рушника куряче філе і нарізати м’ясо середніми кубиками. Нарізати дрібно цибулю та печериці. 
  2. Обсмажити цибулю на соняшниковій олії до золотистого кольору. Після цього обсмажити печериці протягом 10-15 хвилин. Потім обсмажити м’ясо на рослинній олії протягом 2-3 хвилин.
  3. З’єднати цибулю, гриби та обсмажене філе. Посолити начинку, додати спеції та часник, продавлений через прес. Перемішати всі інгредієнти та залишити остигати.
  4. Натерти сир на грубій тертці. Листя лаваша змастити м’яким вершковим маслом з обох боків і викласти їх у роз’ємну форму. 
  5. Розбити яйця, розмішати їх вінчиком, насипати просіяне з розпушувачем борошно, додати мускатний горіх і сіль. Поступово влити молоко, перемішуючи суміш вінчиком.
  6. Додати до охолодженої начинки половину натертого сиру, перемішати та помістити начинку в роз’ємну форму на лаваш. Полити пиріг заливкою і розподілити сир, що залишився. 
  7. Випікати пиріг у духовці, розігрітій до 180 ⁰С протягом 25-30 хвилин. 

Смачного!

Вас також можуть зацікавити новини:

Масштабна афера: усі пенсії після 2017 року обчислені неправильно (відео)

Обмеження переказів з картки на картку: які ліміти встановить Нацбанк (відео)

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні