Штрудель – це випічка з дуже тонкого листкового тіста. Для страви використовується як надтонке та майже прозоре тісто, так і звичайне листкове. Але сучасні господині внесли корективи до старовинних рецептів.
Напомним, мы рассказывали, как приготовить пісний тертий пиріг з варенням – ідеальний бюджетний десерт, який ні в чому не поступиться здобній випічці
Тонкий лаваш – 1 лист, яблука – 200 г, родзинки світлі – 70 г, горіхи волоські – 70 г, лимон – 1/3 шт., кориця мелена – 1/2 чайної ложки, цукор – 2 столові ложки, цукор (для присипки) – 1 столова ложка, кориця мелена (для присипки) – 1/2 чайної ложки.
Спочатку потрібно включити духовку, щоб добре розігрілася.
Яблука нарізати кубиками, щедро збризкати соком лимона і перемішати.
Далі додати добре промиті та обсушені родзинки.
Волоські горіхи дрібно порубати і додати до родзинок із яблуками. Додати цукор та мелену корицю і все перемішати.
Один бік лаваша змастити олією. На цей бік викласти начинку і загорнути в рулет, змащуючи олією другий бік лаваша.
Рулет перекласти на деко і посипати сумішшю цукру і кориці.
Штрудель відправити в добре прогріту духовку на 15 хвилин.
Неправильно обрана сіль здатна зіпсувати всю зимову заготівлю. Дізнайтесь, яку сіль не варто використовувати.
Мінімальний страховий стаж, який дозволяє українцям вийти на пенсію, становить 15 років. А що робити…
7 липня на Івано-Франківщині очікується дощ, на решті територій без опадів.
Чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня?
Тиждень починається з важливої астрологічної події — інгресії Урана у знак Близнята. Цей момент можна…
Хочете здивувати гостей чи просто побалувати себе чимось легким та смачним? Спробуйте десерт «Бульбашки» –…