Четвер, 9 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЧудо грузинської кухні – баклажанові «Дольки» з горіховою начинкою

Чудо грузинської кухні – баклажанові «Дольки» з горіховою начинкою

Этот материал также доступен на русском языке
Використання баклажану в кулінарії - захоплююче заняття, страв з баклажанів безліч, можна догодити практично всім, навіть гурманам. Оскільки це південний овоч, його кулінарна історія пов'язана з південною кухнею.

Слава про грузинську кухню розносяться далеко за її межами, і сьогодні ми спробуємо приготувати найніжнішу закуску – баклажанові «Дільки» з горіхової начинкою.

Інгредієнти:

  • баклажани великі – 2-3 шт.
  • яйця – 2 шт.
  • олія – для смаження

Сольовий розчин:

на 1 л води – 1 год. солі

Горіхова начинка:

волоські горіхи – 200 г
вода – 100 мл
майонез – 100 г
часник – 4-5 зубчиків
цибуля ріпчаста – ¼ шт.
сік лимона – 2 ст.
кінза – невеликий пучок
хмелі-сунелі – 0,5 ч.л.
коріандр – 0,5 ч.л.
сіль за смаком

Процес приготування:

  • Баклажани нарізаємо тонкими кружальцями (приблизно 7-8 мм)
  • робимо сольовий розчин (1 ч.л. солі на 1 літр води)
  • заливаємо баклажани розчином так, щоб вони були повністю покриті
    залишаємо на 30 хвилин.

Готуємо горіхову начинку:

  • У блендер наливаємо воду
  • кладемо волоські горіхи, лимонний сік, зубчики часнику, чверть цибулини та свіжу зелень кінзи
  • додаємо майонез, спеції, сіль за смаком
  • подрібнюємо інгредієнти в однорідну пасту
  • готову начинку ставимо в холодильник, щоб вона трохи загуснула.

За півгодини

  • воду з баклажанів зливаємо
  • сушимо їх на паперових рушниках
  • збиваємо віночком 2 яйця
  • виливаємо суміш до баклажанів
  • добре перемішуємо, щоб яйця обволокли кожен кружок
  • залишаємо постояти так 10-15 хвилин (Це робиться для того, щоб під час смаження баклажани не вбирали занадто багато олії)
  • обсмажуємо баклажани на сковороді в олії з двох сторін до рум’яності
  • знімаємо на паперові рушники, щоб увібралися надлишки олії
  • після на один бік обсмаженого кухля баклажану викладаємо горіхову начинку (1 ч.л. )
  • згортаємо навпіл, щоб вийшла «частка».

Запрошуйте до столу гостей та домочадців!

Нове на сайті