П’ятниця, 29 Березня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЧотири поради, як позбутися плісняви та конденсату на вікнах

Чотири поради, як позбутися плісняви та конденсату на вікнах

Этот материал также доступен на русском языке
Підвищена вологість призводить до утворення грибка, тому діяти потрібно оперативно.

Зниження температури в цей час може призвести до небажаної конденсації та появи цвілі навколо вікон у багатьох будинках. Існує багато способів видалення грибка, найголовніше не зволікати з цим, інакше він “розростеться” по всій кімнаті.

Як пише видання Express, є ефективний лайфхак позбавити вікна від конденсату та плісняви. Крім того, кілька простих правил допоможуть зберігати у вашій оселі прийнятний рівень вологості і не допускати утворення грибка.

Конденсат – це краплі води, що утворюються, коли гаряче вологе повітря зустрічається з прохолодною поверхнею. Це досить поширене явище і не обов’язково означає, що у вас є проблеми з вікнами. Але якщо не вчасно відреагувати на вологу, є ризик виникнення цвілі.

Якщо довкола вашої віконної рами вже утворилася пліснява, важливо вжити заходів для її видалення, щоб уникнути пов’язаних з нею ризиків для здоров’я. Лайфхак дуже простий. По-перше, обов’язково ретельно очистіть постраждалу поверхню за допомогою засобу видалення цвілі або розчину, який вбиває бактерії, наприклад, одна частина відбілювача на 10 частин води. По-друге, пройдіться по цьому місцю вологою тканиною, поки цвіль не буде повністю видалена, потім протріть чистою тканиною. По-третє, тримайте вікно відкритим, поки поверхня повністю не висохне.

Як запобігти утворенню конденсату та цвілі

Порада 1: Регулярно відкривайте вікна

Якщо ваш будинок страждає від конденсату, вогкості чи плісняви, найкраще, що ви можете зробити, це спробувати поліпшити вентиляцію всередині. Намагайтеся регулярно відкривати вікна, щоб повітря вільно циркулювало, а вологе повітря виходило з приміщення. Системи вентиляції, такі як витяжні вентилятори, можуть значно зменшити утворення конденсату у ваших будинках.

Порада 2: Сушіть білизну в приміщеннях, що добре провітрюються.

Зменшення кількості вологи в повітрі може вплинути на вирішення проблеми конденсації. Невеликі зміни, такі як розвішування білизни у просторих приміщеннях замість сушіння у теплих кімнатах, дійсно можуть допомогти запобігти появі плісняви.

Порада 3: Видаліть зайву вологу, що накопичується навколо ваших вікон

Якщо краплі води скупчилися на вікнах або навколо них, коли температура на вулиці почала падати, щодня очищайте це місце. Наприклад, використовуйте серветку з мікрофібри, щоб видалити вологу перед нанесенням засобу для чищення.

Порада 4: Переконайтеся, що ваш будинок добре ізольований

Наявність гарної ізоляції зменшить ймовірність утворення конденсату в холодних місцях на стінах та стелях. Подвійне скління, ізоляція стін та захист від протягів допоможуть зменшити втрати тепла з вашого будинку. А наявність правильно встановлених енергозберігаючих вікон підтримає високу температуру в приміщенні, що може мати величезний вплив на утворення конденсату та зростання плісняви.

Джерело

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні