Оскільки восени і – особливо – взимку багато які кімнатні рослини перебувають у стані спокою, часто поливати їх не варто. Щоб не нашкодити квітам, перед поливанням треба оцінити вологість землі на дотик: опустіть палець у верхній шар ґрунту, приблизно на 2-3 сантиметри, і якщо ґрунт вологий, то поливання рослині не потрібне. Також не забувайте зливати воду з піддону. А якщо листя трохи поникло, його можна злегка оббризкати з пульверизатора.
Багато яким сортам кімнатних рослин потрібно взимку впасти в сплячку, щоб навесні відновити ріст і підготуватися до цвітіння. Яскравим представником рослин, що засинають, є домашня глоксинія, або синнінгія, кислиця трикутна, гіпеаструм, деякі види кактусів, орхідеї, ахіменес, каладіум, фікус, бегонія, дифенбахія, драцена, калатея, кардамон, розмарин. Стійкі до зниження та коливань температури алое, сукуленти, хлорофітум, евкаліпт, традесканція. Найкращим місцем для вазонів з такими квітами стане коридор, прохолодна, але не холодна лоджія або місце в кімнаті подалі від батареї. Також треба стежити, щоб листя не стикалося з холодним склом або стінами і не стояло на протягу. На холодне підвіконня можна постелити плед або поролоновий килимок, щоб горщики не промерзали знизу.
Не варто забувати і про шкідників. Всі кімнатні рослини бажано регулярно оглядати, видаляти квіти та листя, що зав’яли. Маленькі кімнатні рослини рекомендується мити під душем, закривши землю плівкою.
Читайте також:
21 серпня в Івано-Франківській, Закарпатті та Чернігівській області очікується невеликий дощ.
Чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня? Дуже важливо у дні з магнітними бурями та напередодні…
Навіщо купувати соус, якщо можна приготувати його самому натуральний, ароматний і без консервантів? Ми ділимося…
Вже з вересня українські пенсіонери можуть зіткнутися із важливими змінами. Розповідаємо, кого торкнуться нововведення.
З липня 2025 року всі аптеки, що беруть участь у програмі, зобов'язані укласти договір із…
Навіть досвідчені господині припускаються помилок, через які котлети стають гумовими або розвалюються. Розбираємо головні кулінарні…