Субота, 18 Травня, 2024
ГоловнаДомашній адвокатВнутрішньо переміщені особи можуть потрапити на штраф – як цього уникнути відповідає...

Внутрішньо переміщені особи можуть потрапити на штраф – як цього уникнути відповідає юрист

Этот материал также доступен на русском языке
Для ВПО існують певні правила. Їх порушення може загрожувати суттєвими штрафами. За що можна заплатити і як не попастися розповідає юрист.

Усім ВПО, які покинули свої домівки через бойові дії в Україні, зобов’язані отримати реєстрацію на тимчасовому місці проживання. Про це повідомила адвокатка Катерина Аніщенко в ефірі національного телемарафону.

Раніше ми писали, що припиняється виплата соцдопомоги ВПО.

Адвокатка звернула увагу на те, що в разі відсутності реєстрації держава не тільки не дає гарантій соціальної підтримки, а й може покарати порушників фінансово.

За її даними, ВПО прибувши на нове місце, зобов’язані зареєструватися в місцевому ТЦК/СП. Це обумовлюють мобілізаційні правила. 

“Щоб не порушувати процедуру, після переїзду спочатку військовозобов’язаним особам потрібно піти до ТЦК/СП, а потім звертатися до центру соціального захисту по матеріальну допомогу”, – наголосила Аніщенко.

В іншому випадку, у представників ТЦК/СП можуть виникнути питання до військовозобов’язаних ВПО. За несвоєчасну постановку на військовий облік передбачено адміністративний штраф у розмірі від 600 до 5100 гривень залежно від рішення воєнкома. 

Тому без взяття на облік у ТЦК отримати довідку ВПО в ЦНАП не вийде.

 

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні