Середа, 15 Травня, 2024
ГоловнаНовиниВиплат більше не буде: з 1 вересня багато українців залишаться без державної...

Виплат більше не буде: з 1 вересня багато українців залишаться без державної допомоги

Этот материал также доступен на русском языке
Уряд ще 11 липня 2023 року ухвалив постанову про деякі питання підтримки внутрішньо переміщених осіб, яка вносить зміни до порядку призначення та продовження виплат на проживання для внутрішньо переміщених осіб (ВПО).

Кабмін визначив, що для всіх ВПО, які зараз отримують допомогу, з 1 серпня 2023 року буде автоматично продовжено виплату ще на пів року, тобто до кінця січня 2024 року.

Допомогу продовжать отримувати всі українці, які проживають в Україні та мають статус ВПО у розмірах для осіб з інвалідністю та дітей – 3 тис. грн, та для інших осіб – 2 тис. грн.

Але також визначено умови, за яких виплати для ВПО припиняються.

Хто з переселенців більше не отримуватиме соцвиплати?

У прес-службі Мінсоцполітики Фактам ICTV повідомили, що з 1 вересня допомога продовжується тільки для тих громадян, які справді цього потребують.

Так, з 1 вересня 2023 року виплати будуть припинені тим ВПО, які з моменту прийняття цієї постанови:

  • придбали новий транспортний засіб (з року випуску якого минуло менше 5 років), крім авто, придбаних волонтерами та переданих на потреби оборони країни.
  • придбали на суму понад 100 тис. грн земельну ділянку, квартиру, будинок (крім житла, одержаного за рахунок державного або місцевого бюджету).
  • Мають на депозитному банківському рахунку кошти у загальній сумі понад 100 тис. грн.
  • придбали іноземну валюту (крім валюти, одержаної від благодійних організацій або придбаної для оплати медичних, соціальних, освітніх послуг), а також банківських металів на загальну суму понад 100 тис. грн.
  • мають у власності житло, яке розташоване на територіях, де не ведуться активні бойові дії або які не є окупованими, якщо таке житло має площу понад 13,65 м² на одного члена сім’ї.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні