Фрукти, овочі та зелень: секрети зберігання
Універсального рецепту зберігання для всіх овочів і фруктів не існує, для кожного є окремі правила.
Цвітна капуста, броколі
Добре зберігаються в цілісних суцвіттях, частини краще збережуться в окремих контейнерах.
Огірки
Огірки треба загорнути у тканину або плівку і зберігати в герметичному контейнері. Це допоможе утримати вологу. Не мийте огірки до моменту вживання, оскільки зайва волога прискорює їх псування.
Зелень
Потребує нижчих температур зберігання. Мити її краще безпосередньо перед використанням, а не заздалегідь. Надлишок води може спричинити гниття. Видаліть усі підгнилі та пожовклі частини перед зберіганням. Звісно, можна робити з кропу або руколи букетики і ставити у воду, але в такому разі варто всю конструкцію додатково запакувати поліетиленом, щоб зменшити доступ повітря. Важливо змінювати воду щодня.
Цитрусові
Лимони, апельсини та лайм можна зберігати при кімнатній температурі до досягнення повної стиглості, а потім ставити у холодильник. Якщо вони починають псуватися, наріжте їх і заморозьте, щоб використовувати як кубики льоду.
Яблука
Яблука треба зберігати в сухому прохолодному місці, подалі від прямого сонячного світла. Якщо ви хочете зберегти їх свіжими до шести тижнів, обгорніть їх у вологий паперовий рушник і помістіть у пластиковий пакет з отворами. Важливо пам’ятати, що яблука виділяють етилен — газ, що прискорює дозрівання інших фруктів і овочів, тому зберігати їх варто окремо.
Банани
Купуйте банани трохи зеленими, якщо не плануєте їх з’їдати одразу. Тримайте окремо від інших фруктів у фруктовій вазі, щоб вони не прискорювали дозрівання сусідніх продуктів. Для збереження ідеального стану можна використовувати спеціальну підставку для бананів.
Читайте також: